Hoe de magie van het goochelen Mr. Manhattan te pakken kreeg

Toen zijn buurman jaren geleden een blanco kaartspel omtoverde in een echt kaartspel, stond Mr. Manhattan met open mond te kijken. Mr. Manhattan geraakte zo als kind verkocht aan goochelen. Hij kocht de ene goocheldoos na de andere.

 

Meer dan 15 jaar geleden belandde hij in Florida in een “magic shop”.  De microbe voor het goochelen stak meteen de kop weer op. Terug in België werd Mr. Manhattan lid van “De Koninklijke Vlaamse Goochelaars van België”. Hij deed zijn toetredingsexamen en is sindsdien een waardig, erkend goochelaar

 

Prijzen

  • 1ste prijs op de Magic Hand Day in de categorie “Senior Toneelgoochelen”.

Wat is goochelen eigenlijk?

Goochelen is de kunst van het schijnbaar onmogelijke. Door vlugge hand- en vingerbewegingen word een bedrieglijk effect gecreëerd. Toeschouwers blijven verward achter. “Hoe kan dat nu?” “Hoe heeft hij dat gedaan?”

 

Geschiedenis

Goochelkunst zoals wij ze vandaag kennen, is ontstaan rond de 18e eeuw, de tijd van de esoterische filosofie. Zowel goochelen als esoterie houden vast aan een strikte geheimhouding en lidmaatschap dat aan voorwaarden verbonden is. Sinds de 19e eeuw is goochelen een volwaardige podiumkunst.

 

Speciale acts

  • Ontsnappingsstunts (Harry Houdini)
  • Onderwateracts (Sylvia Schuyer)
  • Doorzaagtrucs
  • verdwijntrucs
Vaak worden hulpmiddelen gebruikt zoals speelkaarten, ringen, touwen, doeken en balletjes, duiven, konijnen of vuur… Ook combineren goochelaars hun voorstelling met illusionisme, comedy of clownerie. Of ze hebben zich specifiek gespecialiseerd in een bepaalde tak van het goochelen.

Voor informatie en contact:


Bel: 0475 / 354 116   of via mail: mr.magic@proximus.be